ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 15-18 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
Για τη γέµιση:
100 γραµµ. σοκολάτα 52%-55% κακάο, σε µικρά κοµµάτια
100 ml κρέµα γάλακτος
Για τη ζύµη:
300 γραµµ. αλεύρι σκληρό
5 γραµµ. αλάτι
15 ml ελαιόλαδο
150 ml νερό
Για το σερβίρισµα:
ζάχαρη άχνη και κανέλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Γέµιση: Σε µια µικρή κατσαρόλα ζεσταίνουµε την κρέµα γάλακτος. Μόλις βράσει την αδειάζουµε στη σοκολάτα και ανακατεύουµε καλά έως ότου οµογενοποιηθεί το µείγµα. Κατόπιν το αδειάζουµε σε φόρµες σιλικόνης για παγάκια και τις τοποθετούµε στην κατάψυξη µέχρι να παγώσουν.
Ζύµη: Βάζουµε όλα τα υλικά σε µια λεκάνη και τα δουλεύουµε µέχρι να έχουµε ένα ζυµάρι. Το αφήνουµε για λίγο να ξεκουραστεί και µετά το ανοίγουµε σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χλστ. Με τη βοήθεια ενός κουπ-πατ ή ενός ποτηριού κόβουµε το ζυµάρι σε δίσκους.
Συναρµολόγηση: Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 170οC. Τοποθετούµε στο κέντρο κάθε δίσκου ένα παγωµένο µπαλάκι σοκολάτας και το διπλώνουµε σε µισοφέγγαρο πιέζοντας τις άκρες για να κολλήσουν. Τοποθετούµε τα σοκολατοπιτάκια σε ταψί στρωµένο µε λαδόκολλα και τα ψήνουµε περίπου 25 λεπτά έως ότου ροδίσουν. Πασπαλίζουµε µε άχνη και κανέλλα και τα σερβίρουµε ζεστά.
ΠΗΓΗ http://www.homefood.gr/food/article.asp?page=2&id=999
Σοκολατοπειρασμοί!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤσίμπησα ενα και φεύγω για να μην παρασυρθώ και πάρω κι άλλο;-)
Φιλάκια!
Λαχταριστό και λίγα λέω!Μου αρέσει η χρήση ελαιολάδου στη ζύμη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜικρές μπουκιές απόλαυσης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ζύμη φαίνεται τραγανή.
Πολύ καλό !
Υπέροχη ιδέα τα σοκολατοπιτάκια. Θα φτιαχθούν λίαν συντόμως.
ΑπάντησηΔιαγραφή