Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Φρέσκα στην κατάψυξη!


Η καλή νοικοκυρά δεν πετάει τίποτα. Δείτε πώς να διατηρείτε λαχανικά και μυρωδικά στην κατάψυξη για να τα χρησιμοποιείτε όποτε θελήσετε, εύκολα και γρήγορα.
Μαραμένα ματσάκια μαιντανός και άνιθος, καρότα ...μισοπεθαμένα και πιπεριές που μοιάζουν να έχουν εγκαταλείψει τα εγκόσμια? Επειδή συμβαίνει σε όλους να αγοράσουμε μεγαλύτερες ποσότητες λαχανικών από αυτές που τελικά χρησιμοποιούμε, δείτε πώς θα συντηρείτε λαχανικά και μυρωδικά στην κατάψυξή σας, ώστε και να μην πετάτε τίποτα και να βρίσκετε πάντα έτοιμα υλικά για τις συνταγές σας.
Μαιντανός, άνιθος, σέλινο: Πλύντε και ψιλοκόψτε τα μυρωδικά. Φυλάξτε τα στην κατάψυξη σε σακουλάκια φαγητού ή σε ταπεράκια. Τώρα έχετε όποτε χρειαστείτε τα μυρωδικά σας έτοιμα για χρήση.
Καρότα: καθαρίστε και κόψτε τα καρότα σε ροδέλες ή κυβάκια. Τοποθετήστε τα σε ταπεράκι ή σε σακούλα για τρόφιμα και βάλτε το στην κατάψυξη. Οταν το χρειαστείτε, βγαλτε την ποσότητα που θέλετε και βάλτε τα καρότα σας κατευθείαν στο φαγητό.
Πιπεριές: μπορείτε να τις καταψύξετε ολόκληρες ή να τις κόψτετε σε κυβάκια.
Σκόρδο: ψιλοκόψτε τις σκελίδες ή βάλτε τις ολόκληρες σε ταπεράκι στην κατάψυξη. Ετσι θα έχετε πάντα σκόρδο για το φαγητό σας
Αρακάς, φασολάκια, μπροκολο, κουνουπίδι, καλαμπόκι:καθαρίζετε, πλένετε και φυλάτε στην κατάψυξη τα λαχανικά σας. Στη συνέχεια είναι έτοιμα για κατσαρόλα ή για όποια συνταγή τα προορίζετε.

Σπανάκι, πράσο: καθαρίστε, ψιλοκόψτε (ή χοντροκόψτε-ανάλογα τα γούστα) βάλτε τα σε σακούλες τροφίμων και φυλάξτε στην κατάψυξη.
Πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια, γκρειπφρουτ: αν έχετε πάρει πολλά και κινδυνεύουν να χαλάσουν κάντε το εξής: πάρτε το ξύσμα τους και φυλάξτε το σε σακουλάκια στην κατάψυξη. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αρωματίσετε κρέμες, κέικ, φαγητά κλπ. Στην συνέχεια στίψτε τα και κρατήστε τον χυμό τους σε παγοκυψέλες μιας χρήσης. Τα παγάκια που θα προκύψουν τα χρησιμοποιείτε σε ποτά, και όπου αλλού θέλετε.
Κόκκινα φρούτα: πλύντε τις φράουλες και βάλτε τις στην κατάψυξη. Το ίδιο κάντε και με τα κεράσια αφού αφαιρέσετε τα κουκούτσια τους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κατεψυγμένα φρούτα για γρανίτες, παγωτά, αλλά και διακοσμητικά σε κοκτέιλ και φρουτοσαλάτες.

1 σχόλιο:

  1. Εξυπνα. Κάποια τα ήξερα (π.χ. χυμό λεμονιών,αμπελόφυλλα), τα άλλα όχι. Μια ερώτηση μόνο: Αυτά που πλένουμε, τα στεγνώνουμε καλά ή δεν παίζει ρόλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή