ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
6-8 μικρές πατατούλες
το χυμό από 2 λεμόνια
4 σκελίδες σκόρδο
10-12 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1 φρέσκο χταπόδι 1- 1 ½ κιλό
2 χούφτες ρόκα
2 χούφτες μαϊντανό
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 λεμόνι κομμένο στα 8
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε τις πατατούλες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 1 φλιτζάνι κρύο νερό. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας αλάτι, κατά προτίμηση θαλασσινό, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το θυμάρι και το χταπόδι. Βράστε τα για 20 λεπτά.
Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τις πατάτες και το χταπόδι να κρυώσουν μέσα στην κατσαρόλα. Όταν κρυώσουν βγάλτε τα και κόψτε τις πατατούλες στα δύο και το χταπόδι σε μπουκιές.
Πλύνετε τη ρόκα και το μαϊντανό, στεγνώστε τα και τοποθετήστε τη ρόκα και τον περισσότερο μαϊντανό σε μια πιατέλα.
Πάνω από τη σαλάτα απλώστε τις πατάτες και το χταπόδι. Γαρνίρετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό, αλατοπιπερώστε και ραντίστε τη σαλάτα γενναία με ελαιόλαδο.
Σερβίρετε με τις φέτες λεμονιού.
Tips:- Οι πατάτες εξαιτίας του χταποδιού αποκτούν εξωτερικά ένα πολύ ωραίο ροζ χρώμα.
-Ζητήστε από τον ιχθυοπώλη σας να σας δώσει ένα φρέσκο χταπόδι. Η γεύση του δε συγκρίνεται με το κατεψυγμένο.
Αλίκη Μάρα
Poly wraia parousiasi,nostimo orektiko..Mou aresei i idea gia tis hrwmatismenes patatoules..Filakia
ΑπάντησηΔιαγραφή