ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζάνι τσαγιού μαργαρίνη
½ φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
½ φλυτζάνι τσαγιού μαύρη ζάχαρη
2 αυγά
3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα τριμμένη
2 ¾ φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε στο μίξερ τη μαργαρίνη, τα δύο είδη ζάχαρης, τα αυγά και τη βανίλια. Αναμείξτε όλα τα στέρεα υλικά μαζί και προσθέστε τα στο μίγμα της μαργαρίνης. Δουλέψτε τη ζύμη με τα χέρια σας, ώσπου όλα τα υλικά να αναμειχθούν καλά και η ζύμη να γίνει ομοιόμορφη. Πλάστε την σε ένα ρολό διαμέτρου 7 περίπου εκατοστών, τυλίξτε την με χαρτί ψησίματος και βάλτε την στο ψυγείο για αρκετές ώρες να παγώσει.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο C. Ξετυλίξτε το ρολό και κόψτε το σε λεπτές φέτες, 3 χιολοστών περίπου. Βάλτε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετήστε πάνω του τα μπισκότα, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους. Χτυπήστε ελαφρά ένα ασπράδι αυγού, αλείψτε την πάνω πλευρά των μπισκότων και πασπαλίστε τα με ένα μίγμα ζάχαρης και κανέλας (απλώς ανακατέψτε ζάχαρη με λίγη κανέλα).
Ψήστε για 6- 8 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ελαφρώς ένα καφέ χρώμα.
Γίνονται περίπου 6 δωδεκάδες.
Αλίκη Μάρα- Σαχίνη
Ψήστε για 6- 8 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ελαφρώς ένα καφέ χρώμα.
Γίνονται περίπου 6 δωδεκάδες.
Αλίκη Μάρα- Σαχίνη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου