Συστατικά
* 100 γρ. ξερά σύκα
* 2 ώριμες μπανάνες
* 2 κ.σ χυμό λεμονιού
* 2 κ.σ ξανθές σταφίδες
* 2/3 του φλιτζανιού ελαφρύ, στραγγιστό γιαούρτι
* 3 κ.σ μέλι
* 2 κ.σ.τριμμένο καρύδι
Τρόπος μαγειρέματος
Πλένουμε τα ξερά σύκα και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν για όλο το βράδυ.
Την επόμενη ημέρα, καθαρίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε σε φέτες και τις περιχύνουμε με λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα στραγγισμένα σύκα με 1 κουταλιά της σούπας από το νερό που έχει απομείνει από το μούλιασμα.
Προσθέτουμε τις φέτες μπανάνας και τις σταφίδες, ανακατεύουμε και μοιράζουμε το μίγμα σε 4 ατομικά μπολ.
Σε ένα άλλο μπολάκι αναμιγνύουμε το μέλι με το γιαούρτι και μοιράζουμε το μίγμα αυτό στην άκρη κάθε μπολ.
Πασπαλίζουμε τα φρούτα και το γιαούρτι με το τριμμένο καρύδι και τοποθετούμε τα μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν από το σερβίρισμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου