Ο καρπός της κορωνέικης ελιάς συλλέγεται παραδοσιακά (με ράβδισμα και κλάδεμα) και μέσα σε 24 ώρες βρίσκεται στο ελαιοτριβείο.1
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjWAlUPH6bNmC-KcZmG55aQnXlwc2x6oMlgMCrJSp29fYAO3_VQ6NfEty19IaM7o6Ctch2F8l6rb6wWAn_30fHFkIHV9CIuE24EEsrmlWgKVbYhUywbIpSQ_Ln21Wo58jP8H0rE5M_bR3by/s320/eksagogi_1.jpg)
Εκεί με απόλυτα φυσικό τρόπο, αποκλειστικά με μηχανικά μέσα και σε θερμοκρασία μικρότερη των 26 C εξάγεται εν ψυχρώ, ο φυσικός χυμός της ελιάς, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ή το εξαιρετικό παρθένο αγουρέλαιο.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiWDDthD07KJVoxuqDX9GwJ7uF-hlLUixRam67TjtobFsGFOVHQFo2pOy6jQmCgIQKSAyQOnXhd2OFsKslSVMi5MrBxaBdQfNqfoonfSXPjVfSuk7aCZyKINUn9EzlxC6fRpJEnRWk9xyfT/s320/poltos1.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgClAoerb54JHeDA6UyKLoHAyXIvgMVVhfZ7l-zjtzllvovnIzFQsivKz-XGk73nDe-guwiFjya9to7FpMZgdNFLY4uVhwM6hyphenhyphensVbWqFIrmN8zs-Kydi_C2TXDi7iirnzwogxdSAhNCAEfG/s320/poltos2.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYNl8cCwznS2tWI4j8AhImbqGg84iePZCboLnPsHZ2CVQ_sq6QG_0ivf-Jz5UBKslHtnkkYR83aGpME1Vu-NSz4pBeoDu20QZwEmbiU_b3V3-B4Mxf_4PsOONNDmW9m3bcMQuQlvQBqSRN/s320/roi1.jpg)
Στην συνέχεια το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή αγουρέλαιο αποθηκεύεται σε κατάλληλες δεξαμενές οι οποίες ψύχονται με υγρό άζωτο ώστε να διατηρείται σε άριστες συνθήκες.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgMtBzPU_ayy_BReZNk7h_IQio1aNMb6uKrp39aPEn3p9T-IBs-8ixTyDGdUeN9cDI2yjEnQWXbUrE43iNEqM2RwNJxtQT0Uyt2trSy1JWb0RJ8AQ0GnaTN7KxOfqzAAtScFu19jDIVsC9x/s320/apothiki_1.jpg)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου