Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Μπισκότα σοκολάτας





Θυμίζουν ζαχαρωτά στη γεύση. Από έξω έχουν ζάχαρη άχνη και ζάρες και είναι άκρως εντυπωσιακά. Δεν μοιάζουν με κανένα μπισκότο που ξέρατε και αντί για βούτυρο έχουν λάδι. Σας κέντρισα την περιέργεια;


ΥΛΙΚΑ
¼ φλυτζάνι τσαγιού φυτικό λάδι
60γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη λιωμένη
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μίξερ αναμείξτε το λάδι, τη σοκολάτα και τη ζάχαρη. Ενώ το μίξερ δουλεύει προσθέστε ένα- ένα τα αυγά. Χτυπήστε το μίγμα μέχρι να αναμειχθούν όλα πολύ καλά. Προσθέστε και τη βανίλια.
Κοσκινίστε το αλεύρι και προσθέστε το στο μίγμα της σοκολάτας μαζί με το baking powder και το αλάτι. Αναμείξτε όλα τα υλικά πολύ καλά με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
Βάλτε το μίγμα στο ψυγείο και αφήστε το να παγώσει καλά για αρκετές ώρες ή όλο το βράδυ.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C.
Βάλτε σε ένα μπωλ τη ζάχαρη άχνη και ρίξτε μέσα στρογγυλές κουταλίτσες μίγματος. Ρολάρετε τις μπαλίτσες στην άχνη να καλυθφούν από όλες τις μεριές και τοποθετήστε τις σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε απόσταση 5 εκατοστών η μία από την άλλη.
Ψήστε τα μπισκότα για 10- 12 λεπτά το πολύ. Μην τα παραψήσετε!!

Tip: -Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, αλλά σ’ αυτήν την περίπτωση παραλείψτε το baking powder και το αλάτι.
-Αν βιάζομαι βάζω τη ζύμη για 20 περίπου λεπτά στην κατάψυξη.


Αλίκη Μάρα
Οινολογία- Γευσιγνωσία

ΠΗΓΗ  www.yumm.gr

 

2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία τα μπισκοτάκια σου!!
    Φιλάκια και καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΥΑ ΜΟΥ!!! ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΜΟΥ
    ΟΠΟΤΕ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΠΟΙΟ ΩΡΑΙΟ ΓΛΥΚΑΚΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ! ΦΙΛΑΚΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή