Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Σοκολατίνα

Συστατικά

* Για το παντεσπάνι:1 1/2 κ.γ. κονιάκ
* 3/4 κ.γ. στιγμιαίος καφές
* 2/3 του φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
* 3 κ.σ. κακάο σε σκόνη
* 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
* 3 μεγάλα αυγά
* 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
* 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
* 1/4 κ.γ. αλάτι


 Για την κρέμα και την επικάλυψη: 
 4 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
* 1/4 του φλιτζανιού φρέσκο βούτυρο
* 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
* 600 γρ. κουβερτούρα
* 1/3 του φλιτζανιού κονιάκ
* 2 κ.γ. άρωμα βανίλιας

* Για το σιρόπι:

1/2 φλιτζάνι νερό
* 4 κ.σ. ζάχαρη
* 4 κ.σ. κονιάκ

Τρόπος μαγειρέματος

Χτύπα τα υλικά για το παντεσπάνι και ρίξε στο ταψί την κρέμα αφού προσθέσεις μια λαδωμένη λαδόκολλα απο κάτω.
Ψήσε στους 180 για 30-40 λεπτά και δοκίμασε να το χωρίσεις στα δύο όσο είναι ακόμη ζεστό, χρησιμοποιώντας μια κλωστή
Χτύπα τα υλικά της κρέμας και άφησε την κρέμα να σταθεί
Βάλε τα υλικά για το σιρόπι να πάρουν μια βράση
Στρώσε μια στρώση παντεσπάνι ράντισε με το σιρόπι και συμπλήρωσε με την κρέμα
Επανάλαβε την ίδια διαδικασία και στη συνέχεια κάλυψε την πάστα σου με την κρέμα.

πηγή tlife

2 σχόλια: