Σάββατο, 1 Ιανουαρίου 2011

Αυθεντική μους σοκολάτας των 15' με πτι- μπερ

αυθεντική μους σοκολάτας


Μους σοκολάτας με πτι- μπερ και φρούτα έτοιμη μόνο σε 15 λεπτά.
ΥΛΙΚΑ
Χρόνος προετοιμασίας 15΄
Για 6 ατομικά μπώλ.

1 πακέτο ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
5 αυγά
75g ζάχαρη(4 ½ κουταλιές της σούπας)
200g κουβερτούρα.
150g μαλακή μαργαρίνη αλατισμένη
200ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
150ml κονιάκ (3/4 της κούπας)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη
2. Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι και τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί
3. Μόλις φουσκώσουν τα αυγά συμπληρώνουμε, ανακατεύοντας αργά, τη σοκολάτα κι έπειτα τη λιωμένη μαργαρίνη.
4. Τέλος χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, μέχρι να «στέκεται» και συμπληρώνουμε στο υπόλοιπο μίγμα με απαλές κινήσεις
5. Κάνουμε στρώσεις σε μπολάκια με μους και μπισκότο- το οποίο ραντίζουμε με κονιάκ, ή με γάλα ή λικέρ της αρεσκείας μας εναλλάξ βάζοντας πρώτα μούς
6. Γαρνίρουμε με σαντιγύ και φρέσκα φρούτα, ενώ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκα φρούτα και μέσα στη μούς
(Σαντιγύ φτιάχνουμε χτυπώντας 250ml κρέμα γάλακτος με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη και λίγη σκόνη βανίλια, μέχρι να «στέκεται»)

2 σχόλια:

  1. Ωραία η μους. Θέλει όμως τρόπο. Δεν είναι τόσο εύκολο γλυκό όσο φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΕΙΑ ΣΟΥ KANTHARΕ, ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΓΛΥΚΟ ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΓΕΥΣΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή