Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Μακαρόνια με σάλτσα μανιταριών


Συστατικά

* 450 γρ σπαγγέτι ολικής άλεσης (Διάλεξε όποιο ζυμαρικό σου αρέσει καλύτερα)
* 200 γρ μανιτάρια (προτίμησε τα φρέσκα)
* 3 καρότα
* 1 μεγάλο κρεμμύδι
* 2 σκελίδες σκόρδο
* 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά
* 1/4 του φλυτζανιού ελαιόλαδο
* 2 κ.γ. θυμάρι
* 1 κ.γ. ρίγανη
* 2 κ.σ. πελτέ
* 1/2 φλυτζάνι κόκκινο κρασί
* 1/2 φλυτζάνι τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
* Παρμεζάνα ή όποιο τριμμένο τυρί επιθυμείς για γαρνίρισμα
* Αλάτι και Πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

Ψιλόκοψε την πιπεριά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα.
Βάλε σε μια μικρή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σωτάρε τα λαχανικά σου (κρεμμύδι,καρότο, σκόρδο) μαζί με τα μυρωδικά σου και λίγο αλάτι
Πρόσθεσε τα μανιτάρια σε φέτες ή ψιλοκομμένα και τον πελτέ και άφησε για ακόμη πέντε λεπτά.
Σβήσε την σάλτσα σου με το κρασί και πρόσθεσε 1 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό. Άσε την σάλτσα να πάρει βράση περίπου 10 λεπτά.
Βράσε τα ζυμαρικά σου και συνόδευσέ τα με την σάλτσα μανιταριών και τριμμένο τυρί

ΠΗΓΗ TLIFE

3 σχόλια:

  1. τι φοβερη μακαροναδα ειναι αυτη...λατρευω τα μανιυαρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοβερή μακαρονάδα, από τις αγαπημένες μου!!
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΝΕΡΑ Pansofix ΚΑΙ ΕΛΕΝΑ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ...
    ΦΙΛΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή