Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011

Brownies

Συστατικά

300 γρ. μαύρη σοκολάτα (κουβερτούρα)
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
300 γρ. βούτυρο
300 γρ. ζάχαρη
6 μέτρια αυγά
40 γρ. κακάο σε σκόνη
100 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
125 γρ. λευκή σοκολάτα (σε κομμάτια)

Τρόπος μαγειρέματος

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 C. Λιώστε τη μαύρη σοκολάτα και τη σοκολάτα γάλακτος μαζί με το βούτυρο σε Μπεν Μαρί, ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν και αφήνετε να κρυώσει το μείγμα.
Σ’ ένα άλλο μπολ, ανακατεύετε τη ζάχαρη και τα αυγά, αρκετά καλά, μέχρι το μείγμα σας να γίνει αφράτο.
Προσθέστε σιγά σιγά το μείγμα με τις σοκολάτες, στο μείγμα με τη ζάχαρη και τα αυγά, ανακατεύοντας συνέχεια. Τέλος προσθέστε στο τελικό σας μείγμα το αλεύρι και το κακάο, χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι για να ρίξετε στο μείγμα σας. Ανακατεύετε διπλώνοντας τα στο μείγμα σας με μια σπάτουλα.
Βουτυρώστε ελαφρώς ένα ταψί μεσαίου μεγέθους και ρίξτε μέσα το μείγμα σας. Τοποθετείστε τα κομμάτια λευκής σοκολάτας, και πιέστε έτσι ώστε να πάνε στον πάτο του ταψιού, και βάλτε τα στο φούρνο για 25 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν λίγο, και σερβίρετε τα ζεστά με λίγο παγωτό βανίλια, ή και μόνα τους.
Επιβεβαιωμένες φήμες λένε, πως την επόμενη μέρα είναι ακόμα καλύτερα!

πηγη tlife

6 σχόλια:

  1. Πω πω πω!!!! Λαχταριστο που ειναι...τελειο!!!
    Μπραβο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σοκολατενιο γλυκακι!!!!!!
    δεν ξερω αν ειναι υγιεινο ή οχι αλλα.... θα το κανω συντομα, η φωτο με ξετρελανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aγαπημένο brownie..
    Τρώγεται όλες τις ώρες..
    Καλό μεσημέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορείς να πεις όχι σε ένα τέτοιο κομμάτι???
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή