Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

Γαλλική Κουζίνα: Χοιρινό με μήλα

Η γαλλική κουζίνα φημίζεται για την φινέτσα και τις ιδιαίτερες γεύσεις της. Χαρακτηριστικό της γνώρισμα είναι φυσικά η χρήση κρέμας γάλακτος σε χιλιάδες συνταγές της, αλλά και η μαγειρική με διάφορα φρούτα. Δοκίμασε αυτή την συνταγή χοιρινού με μήλα, από την βορειοδυτική περιοχή της Γαλλίας.



Συστατικά
450 γρ. φιλέτο χοιρινό
40 γρ. βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες
1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
2 κουτ. της σούπας brandy
240 ml ζωμό κρέατος (ή νερό αν δεν θες να γίνει πιο βαρύ)
60 ml κρέμα γάλακτος


Τρόπος μαγειρέματος


Λίωσε το μισό περίπου βούτυρο σε ένα τηγάνι και σόταρε το φιλέτο από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.
Λιώσε το υπόλοιπο βούτυρο, σε βαθύ σκεύος και πρόσθεσε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, περίπου δέκα λεπτά
Πρόσθεσε το μήλο και σόταρε μέχρι να πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα. Στην συνέχεια βάλε το κρέας με το brandy μαζί με τα μήλα και τα κρεμμύδια
Συμπλήρωσε με τον ζωμό και άφησέ το φαγητό να ψηθεί για 30 με 40 λεπτά
Αφαίρεσε το κρέας και διατήρησέ το σε ζεστό μέρος
Πρόσθεσε στα μήλα την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε ελαφρά
Σέρβιρε περιχύνοντας με την σάλτσα και τα κομμάτια μήλου


πηγή tlife

9 σχόλια:

  1. Χμμμ ενδιαφέρον, δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ
    Καλημερούδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ααααα, πολύ .. φινετσάτα μας ξεκίνησες την μέρα σήμερα!!
    Οι γιοι μου όποτε έχουμε ψητό χοιρινό, το συνοδεύουν πάντα με σάλτσα μήλου (σκέτοι Γάλλοι δηλαδή:PPP), αλλά και σε μένα αρέσει πολύ ο συνδυασμος φαγητού-φρούτου, εγώ όμως γενικά είμαι των "διαφορετικών" γεύσεων!
    Φιλάκια, καλή σου μέρα!

    ΥΓ. Χθες πάλι δεν μπορούσα να αφήσω σχόλιο, με εμπόδιζε η επαλήθευση, για να δούμε σήμερα, θα μ' αφήσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΛΙΓΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΠΕΡΝΑΩ Ν ΑΦΗΣΩ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!!!!!!ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός κρέας-φρούτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γαλλίδα σίγουρα δεν είμαι, Μακεδόνισσα όμως είμαι σίγουρα και το χοιρινό με μήλα το συνηθίζουμε το χειμώνα, σε πιο παραδοσιακή εκδοχή,
    εντυπωσιακή η παρουσίαση του φαγητού σου, και σίγουρα νόστιμη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντί για κρέμα γάλακτος μπορεί να μπει γιαούρτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΡΗ,
    ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΕΤΣΙ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΘΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΛΑΦΡΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ASTERI!!!
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ
    ΦΙΛΙΑ!!!

    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΛΕΝΑ
    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ

    ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ SKROUTZAKO!!!

    ΛΙΛΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ, ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ!!
    ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ
    ΦΙΛΙΑ!!

    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή