Τέλειο για χορτοφάγους. Ολοκληρωμένο και πολύ πλούσιο γευστικά γεύμα με τις γεύσεις να εναλλάσσονται από το γλυκό στο αλμυρό. Επίσης πολύ ωραίο και πρωτότυπο πρώτο πιάτο.
(Πρωτοδημοσιεύτηκε στο Real Taste στις 05-09-2010)
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
8 μικρές πατάτες
6 ολόκληρα φρέσκα κρεμμυδάκια
6 σπαράγγια
4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
50γρ. παρμεζάνα τριμμένη
2 κουταλιές τη σούπας κουκουνάρι
10γρ. άσπρη τριμμένη φρυγανιά
50γρ. τριμμένη παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλύνετε τις πατάτες από τα χώματα, στεγνώστε τις και κόψτε τις σε τέταρτα ή σε πιο πολλά κομμάτια αν είναι πιο μεγάλες. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200o C.
Βάλτε σε ένα πυρίμαχο ταψί τις πατάτες, περιχύστε τις με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε τις καλά να καλυφθούν από όλες τις μεριές. Βάλτε τις στο φούρνο και ψήστε τις για 30 λεπτά.
Μετά το πέρας των 30 λεπτών προσθέστε τα σπαράγγια και τα κρεμμυδάκια, ανακατέψτε και ψήστε για άλλα 15- 20 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά καβουρντίστε το κουκουνάρι, μέχρι να πάρει χρώμα.
Αναμείξτε σε ένα μπωλ την παρμεζάνα, τα κουκουνάρια και την τριμμένη φρυγανιά. Πασπαλίστε από πάνω με το μίγμα του τυριού και ψήστε για άλλα 5 λεπτά.
Tips: -Άσπρη τριμμένη φρυγανιά θα βρείτε στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ. Αν δεν βρείτε όμως, μην σκάσετε, πάρτε μπαγιάτικο ψωμί, μόνο τη ψίχα, και θρυμματίστε την σε ένα μπλέντερ.
-Μια φορά που δεν είχα παρμεζάνα, χρησιμοποίησα πικάντικη, τριμμένη κεφαλογραβιέρα. Μη σας πω ότι ήταν πιο νόστιμο.
Αλίκη Μάρα
Οινολογία- Γευσιγνωσία
http://www.yumm.gr/article/19570
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου