Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

Ντόνατ

Συστατικά


1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 - 2/3 του φλιτζανιού γάλα
2/3 του φλιτζανιού νερό
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 κοφτή κ.σ αλάτι
1 αβγό
1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
1/3 του φλιτζανιού βούτυρο
Φυτικό λάδι για το τηγάνι


Γλάσο σοκολάτας, τρούφα χρωματιστή, ζάχαρη για το στόλισμα




Τρόπος μαγειρέματος
Ανακάτεψε το αλεύρι με την ξηρή μαγιά σε ένα μπολ
Σε ένα κατσαρολάκι ζέστανε το γάλα μαζί με το νερό. Βάλε σε ένα μπολ και συμπλήρωσε σιγά σιγά το αλεύρι με τη μαγιά ώστε να απορροφηθεί πλήρως
Πρόσθεσε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αυγό ακι το αλάτι και ανακάτεψε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. Αν εξακολουθεί να κολλάει πρόσθεσε λίγο αλεύρι
Σκέπασε τη ζύμη και άφησέ τη για μισή ώρα να διπλασιάσει τον όγκο της
Φτιάξε μικρά κουλουράκια (στοργγυλά με τη ζύμη).
Ένα άλλος τρόπος είναι να απλώσεις τη ζύμη απλά σε μια λεία επιφάνεια και να κόψεις με ένα στρογγυλό μπολάκι σε στρογγυλά κομμάτια.
Κάνε και μια μικρή τρύπα στη μέση κάθε ντόνατ και τα ντόνατ είναι έτοιμα
Βάλε σε μια κατσαρόλα μπόλικο λάδι να κάψει και ψήσε τους λουκουμάδες σου
Μπορείς να βουτήξεις τους λουκουμάδες αφού κρυώσουν ελαφρά σε γλάσο σοκολάτα και να στολίσεις με χρωματιστή τρούφα. Μπορείς να πασπαλίσεις και με ζάχαρη


πηγή tlife

2 σχόλια: