Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Ζελέ σαμπάνιας με φράουλες

Συστατικά

* 750 ml. Σαμπάνια
* 200 γρ. ζάχαρη
* 5 φύλλα ζελατίνα
* 700 γρ. φράουλες ψιλοκομμένες

Τρόπος μαγειρέματος

Βάλε τη σαμπάνια με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα να πάρουν βράση. Μαζί πρόσθεσε 200 γραμμάρια από τις φράουλες
Μόλις βράσουν σκέπασε και άφησε το μείγμα να βράσει για περίπου 10 λεπτά ακόμη
Βάλε τα φύλλα ζελατίνης να μουλιάσουν σε παγωμένο νερό
Απόσυρε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πρόσθεσε τη ζελατίνει, αφού την στραγγίξεις καλά από το νερό
Άφησε το ζελέ να κρυώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μόλις αρχίσει να πήζει πρόσεθσε τα υπόλοιπα κομμάτια φράουλας
Μοίρασε σε ποτήρια και άφησε τυο ζελέ στο ψυγείο να κρυώσει καλά

ΠΗΓΗ TLIFE

1 σχόλιο: