Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Vegeterian Bolognese

Συστατικά


50 γραμ. φασόλια κονσέρβα, ή άλλα φασόλια
2 κουτ. της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι καρότα σε κύβους
1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο σέλερι
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
50 γραμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
250 γραμ. Σπαγγέτι, ή fettuccine ολικής αλέσεως
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη


Τρόπος μαγειρέματος


Λιώσε μισό φλιτζάνι φασόλια με ένα πηρούνι
Ζέστανε το λάδι σε ένα τηγάνι. Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και το αλάτι. Σκέπασε και ψήσε, ανακατεύοντας κατα διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. Περίπου 10 λεπτά.


Πρόσθεσε το σκόρδο και στη συνέχεια το κρασί. Αύξησε τη θερμοκρασία έτσι ώστε να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
Βάλε τις ντομάτες, 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό και τα λιωμένα φασόλια.
Αφού πάρει μια βράση πρόσθεσε τα υπόλοιπα φασόλια και βράσε για μερικά ακόμη λεπτά.
Βράσε τα μακαρόνια και στράγγιξέ τα καλά
Σέρβιρε με παρμεζάνα και τριμμένο μαϊντανό


ΠΗΓΗ TLIFE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου