Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011

Tacos ψαριού με πικάντικο ντιπ

Συστατικά

Για το ντιπ: 1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
3 κ.σ μαγιονέζα με λίγες θερμίδες
3 κ.σ κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
1 κ.γ ξίσμα lime
1 ½ κ.γ φρέσκο χυμό lime
Αλάτι
1 σκελίδα σκόρδο
Για τα τάκος:1 κ.γ κύμινο σε σκόνη
1 κ.γ κόλιαντρο σε σκόνη
½ κ.γ γλυκιά πάπρικα
¼ κ.γ κόκκινο πιπέρι τριμμένο
Αλάτι
Λίγο σκόρδο τριμμένο
750 γρ. Φιλέτο κοκκινόψαρου
Ελαιόλαδο
8 τορτίγιες καλαμποκιού
2 φλιτζάνια τριμμένο λάχανο

Τρόπος μαγειρέματος

Προθέρμανε τον φούρνο στου 280οC
Για το ντιπ ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ και ανακάτεψε καλά. Άφησε το ντιπ στην άκρη
Για τα τάκος ανακάτεψε το κύμινο με το κόλιαντρο, την πάπρικα, πιπέρι, αλάτι, σκόρδο σε ένα μικρό μπολ
Πάναρε τα φιλέτα του ψαριού με το μείγμα των μπαχαρικών σου και βάλε τα σε ένα αντικολλητικό χαρτί
Ψήσε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να ανοίγει κάπως το ψάρι με ένα πηρούνι

Διάλυσε το ψάρι σε ένα μπολ με ένα πηρούνι, ζέστανε τις τορτίγιες σε αντικολλητικό τηγάνι και μοίρασε το ψάρι σε κάθε μία από αυτές
Συμπλήρωσε με το λάχανο και μια κουταλιά από το ντιπ

http://www.tlife.gr/default.php?pname=RecipeView&recipe_id=475&friendly_name=recipes-fishtacos&cat_id=34

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου