Συστατικά
1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι (όσο πιο χοντρά τόσο καλύτερα)
200 γρ. ζαμπόν
200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
200 γρ. κασέρι τριμμένο
200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
4 αυγά
Aλάτι, πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει βράσε τα μακαρόνια σου σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Φρόντισε να παραμείνουν al dente
Σε ένα μπολ ανακάτεψε όλα τα τυριά μαζί
Βουτύρωσε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος και άπλωσε σε αυτό το 1/3 των βρασμένων μακαρονιών σου
Πασπάλισε με το 1/3 από τα τυριά και την αντίστοιχη ποσότητα ζαμπόν. Επανάλαβε την διαδικασία δημιουργώντας στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σου
Χτύπησε σε ένα μπολ το γιαούρτι με σίρμα και πρόσθεσε ένα, ένα τα αυγά. Αλατοπιπέρωσε και περίχυσε με το μείγμα αυτό τα μακαρόνια σου
Ψήσε τη μακαρονόπιτα στους 200oC για 20 περίπου λεπτά να λιώσουν τυριά και να πάρει ωραίο χρώμα
Κόψε σε κομμάτια και σέρβιρε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου