Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Fish & Chips

Συστατικά

1 κιλό μπακαλιαράκια φρέσκα και φιλεταρισμένα
15 γρ. ξηρή μαγιά
1 κουτάκι μπύρα
Ζάχαρη
Αλέυρι
3-4 Πατάτες
Λάδι για τηγάνισμα

Τρόπος μαγειρέματος

Ανακάτεψε σε ένα μπολ τη μαγιά με τη μπύρα και τη ζάχαρη να διαλυθούν καλά. Άφησε το μείγμα 1/2 ώρα να φουσκώσει
Στη συνέχεια πρόσθεσε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς να μην σβολιάσει
Αλάτισε τα φιλέτα του μπακαλιάρου και πρόσθεσέ τα στο κουρκούτι της μπύρας
Βάλε σε ένα βαθύ τηγάνι μπόλικο λάδι να κάψι και τηγάνισε τα παναρισμένα ψαράκια σου να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα
Εν τω μεταξύ καθάρισε τις πατάτες και κόψε τις για τηγάνι και τηγανίστε τις
Σερβίρετε το ψάρι με τις πατάτες

http://www.tlife.gr/default.php?pname=RecipeView&recipe_id=459&friendly_name=recipes-fishnchips&cat_id=34

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου