Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Cinnabon

Είναι ο λεγόμενος λουκουμάς που θα βρεις στον φούρνο της γειτονίας σου. Ετοίμασέ το μόνη σου και γέμισε την κουζίνα μυρωδιές κανέλας και ζάχαρης. Αν η σάλτσα τυριού σου φαίνεται πολύ βαριά, μπορείς να κρατήσεις κάποια κομμάτια για να τα απολαύσεις σκέτα με τον καφέ σου...

Συστατικά

Ζύμη: 600 γρ. αλεύρι
120 γρ. ζάχαρη
8 γρ. μαγιά (1 φακελάκι)
220 γρ. χλιαρό γάλα
70 γρ. μαργαρίνη
2 αυγά
1 κ.γ. αλάτι
Γέμιση: 200 γρ. καστανή ζάχαρη
3-4 κ.σ. κανέλα
70 γρ. μαργαρίνη
Σάλτσα τυριού:110 γρ. μαργαρίνη
200 γρ. ζάχαρη άχνη
120 γρ. τυρί κρέμα
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ. βανίλια υγρή

Τρόπος μαγειρέματος


Ανακάτεψε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα να διαλυθεί, Φρόντισε να μην κάψει το γάλα και χαλάσει η μαγιά
Ανακάτεψε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαργαρίνη και τα αυγά
Πρόσθεσε τη μαγια και ζύμωσε καλά για να γίνει μια ζύμη. Άφησέ τη σκεπασμένη να ξεκουραστεί για 1 με 1 1/2 ώρα
Όταν η ζύμη διπλασιαστεί, ζύμωσέ τη άλλη μια φορά και άνοιξε σε ορθογώνια φύλλα
Άλειψε τα φύλλα με μαργαρίνη (ελαφρά πιο μαλακή, όχι από το ψυγείο) και πασπάλισε με τη ζάχαρη και την κανέλα ανακατεμένες
Τύλιξε το φύλλο προσεκτικά τα φύλλα σε ρολό από την πιο φαρδιά λευρά και κόψε σε κομμάτια
Στρώσε μια λαδόκολλα σε ταψί και άπλωσε τα ρολάκια αφήνοντάς απόσταση από το ένα στο άλλο για να φουσκώσουν. Άφησε άλλα 30 λεπτά
Ψήσε σε προθερμασμένο στους 200oC για 20 λεπτά περίπου να πάρουν χρώμα
Όσο ψήνονται φτιάξε τη σος τυριού ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί
Αφού ψηθούν άλειψέ τα με τη σάλτσα και άφησε λίγο να κρυώσουν

http://www.tlife.gr/default.php?pname=RecipeView&recipe_id=442&friendly_name=recipes-cinabon&cat_id=23

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου