Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011

Portobello Burger

Συστατικά

4 στρογγυλά ψωμάκια για burger
4 μανιτάρια portobello
1/4 του φλιτζανιού μπαλσάμικο ξίδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ξερό βασιλικό
1 κ.γ. ρίγανη
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
Αλάτι, Πιπέρι
4 φέτες τυρί προβολόνε
4 φύλλα μαρουλιού
Μισό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 ντομάτα κομμένη σε φέτες



Τρόπος μαγειρέματος


Βάλε τα μανιτάρια με την μαλακή πλευρά προς τα πάνω σε ένα ρηχό πυρίμαχο πιάτο ή ταψάκι
Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το ξίδι, το βασιλικό, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και αλατοπιπέρωσε
Περίχυσε με το μείγμα μπαλσάμικου τα μανιτάρια και άφησε τα να σταθούν για 15 λεπτά, γυρίζοντας δύο φορές μέσα στο πιάτο να πιουν τα υγρά
Προθέρμανε το γκριλ του φούρνου και ψήσε τα μανιτάρια. Πέρασε με τη μαρινάρα που σου έχει μείνει τα μανιτάρια όσο ψήνονται

Λίγο πριν τα βγάλεις από το φούρνο βάλε από πάνω μια φέτα τυρί να λιώσει
Κόψε τα ψωμάκια στα δύο και βάλε στο καθένα από ένα φύλλο μαρουλιού, τα μανιτάρια με το λιωμένο τυρί και μια ροδέλα κρεμμύδι και ντομάτα
Σέρβιρε

http://www.tlife.gr/default.php?pname=RecipeView&recipe_id=601&friendly_name=recipes-portobelloburger&cat_id=106

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου