Η κατανάλωση τσιπς, σοκολάτας και κέικ μπορεί πιθανόν να βλάπτει την εξυπνάδα ενός παιδιού, αναφέρουν ερευνητές του Πανεπιστημίου Bristol.
Η έρευνα υποδεικνύει σχέση μεταξύ διατροφής υψηλής σε κατεργασμένες τροφές και ελαφρώς χαμηλότερου IQ.
Όπως αναφέρεται στο περιοδικό ‘Journal of Epidemiology and Community Health’, η έρευνα υποδεικνύει ότι η φτωχή διατροφή μπορεί ενδεχομένως να επηρεάζει την ανάπτυξη του εγκεφάλου.
Οι διατροφικές συνήθειες 3.966 παιδιών που έλαβαν μέρος στην έρευνα καταγράφηκαν στην ηλικία των 3,4,7 και 8,5 ετών.
Οι ερευνητές δήλωσαν ότι προέκυψαν τρία είδη διατροφής. Κατεργασμένα τρόφιμα με υψηλά επίπεδα λιπαρών και σακχάρων, παραδοσιακή διατροφή με κρέας, πατάτες και λαχανικά και υγιεινή διατροφή, με σαλάτες, ψάρια και φρούτα.
Τα παιδιά υποβλήθηκαν σε εξετάσεις IQ στην ηλικία των 8,5 ετών.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν σχέση μεταξύ IQ και διατροφής, ακόμα και έχοντας λάβει υπόψη άλλους παράγοντες, όπως το επίπεδο εκπαίδευσης της μητέρας, την κοινωνική τάξη και τη διάρκεια του θηλασμού.