Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011

Σοκολάτα: Μαύρη, λευκή, ή γάλακτος;


photo
Η σοκολάτα, εκτός από αδυναμία μικρών και μεγάλων, είναι ένα από τα πιο παρεξηγημένα τρόφιμα κι αυτό γιατί αποτελεί άριστη πηγή μαγνησίου και σιδήρου, ευνοεί τη διαύγεια, τη χαλάρωση του νευρικού συστήματος ενώ ταυτόχρονα βοηθάει στην παραγωγή σεροτονίνης, της «μαγικής» αυτής ουσίας που μας οδηγεί στην ευεξία και τον κορεσμό. Η λευκή σοκολάτα, με τη γάλακτος και τη μαύρη έχουν μικρή διαφορά όσον αφορά τις θερμίδες, ωστόσο η μαύρη σοκολάτα είναι ανώτερη ποιοτικά από τις υπόλοιπες καθώς περιλαμβάνει καλής ποιότητας λιπαρά οξέα, τα οποία προστατεύουν τον οργανισμό από καρδιαγγειακές παθήσεις και την εκδήλωση χοληστερίνης που παρατηρείται σε μεγάλους και παιδιά σήμερα. Επίσης, η μαύρη σοκολάτα διεγείρει άμεσα την παραγωγή σεροτονίνης στον εγκέφαλο προκαλώντας ευεξία, σε αντίθεση με τη λευκή και τη γάλακτος.

ΠΗΓΗ http://www.livit.gr/article.php?articleId=2016

1 σχόλιο:

  1. προσωπικά προτιμώ την μαύρη αυτή με 72% κακάο..που έχει και αντιοξειδωτικα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή