Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Mini White Chocolate Cheesecake

Συστατικά

* 12 γκοφρέτες βανίλιας
* 240 γρ τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
* 120 γρ τυρί κρέμα χωρίς λιπαρά
* 90 γρ λευκή σοκολάτα λιωμένη
* 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
* 1/4 του φλιτζανιού γάλα χωρίς λιπαρά
* 1 βανίλια
* Το ασπράδι ενός αυγού ελαφρά χτυπημένο
* Τρούφα σοκολάτας, Φράουλες, Ακτινίδια για το σερβίρισμα

Τρόπος μαγειρέματος

Προθέρμανε το φούρνο στους 280 βαθμούς Κελσίου
Σε ένα ταψάκι μάφιν ή χαρτάκια για κεκάκια βάλε από μια γκοφρέτα βανίλιας και άφησε στην άκρη
Σε ένα μέτριο μπολ χτύπα το τυρί κρέμα με ένα μίξερ για μισό περίπου λεπτό
Συμπλήρωσε με τη λευκή σοκολάτα, τη ζάχαρη, το γάλα και τη βανίλια μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα
Πρόσθεσε το ασπράδι των αυγών και ανακάτεψέ το απαλά
Συμπλήρωσε την κρέμα στα δοχεία του μάφιν γεμίζοντας τα 2/3
Ψήσε για περίπου 20 λεπτά και άφησε σε μια σχάρα να κρυώσουν καλά
Ξεφόρμαρε τα μάφιν και άφησε για μια ακόμη ώρα
Σκέπασε τα γλυκάκια σου και άφησε στο ψυγείο για 3 ώρες
Σέρβιρε με κομμάτια φράουλας, ακτινίδιου και σοκολάτες

ΠΗΓΗ http://www.tlife.gr/default.php?pname=RecipeView&recipe_id=347&friendly_name=recipes-minicheesecake&cat_id=23

3 σχόλια: