Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Συνδυασμοί κρασιών-εδεσμάτων


Οι γεύσεις αναδεικνύονται καλύτερα μέσα από τους κατάλληλους συνδυασμούς. Το κρασί απελευθερώνει τα αρώματα του πιο εύκολα όταν έχει ως συνοδεία έναν κατάλληλο παρτενέρ. Δείτε ποιο είδος κρασιού συνδυάζεται καλύτερα με κάθε φαγητό… 


Με το κυνήγι: ένα κόκκινο με έντομο χαρακτήρα
Με τα μακαρόνια: ένα ελαφρύ κόκκινο
Με τη σαλάτα που περιέχει ξύδι αποφεύγουμε το κρασί
Με τα καπνιστά ψάρια: ένα ξηρό λευκό
Με το ψητό κοτόπουλο: ένα ελαφρύ λευκό ή ένα ελαφρύ κόκκινο
Με τα ψάρια: ένα λευκό ξηρό
Με τα καυτερά: ένα ροζέ
Με τη σούπα: ένα ελαφρύ κόκκινο
Με τα τυριά: όλα τα δυνατά κόκκινα. Το ροκφόρ ταιριάζει και με λευκό γλυκό, ενώ τα κατσικίσια τυριά και με λευκό ξηρό.
Με την ψαρόσουπα: ένα ελαφρύ λευκό
Με τα στρείδια και τα οστρακοειδή: ένα αρωματικό λευκό
Με τα κρασάτα: το ίδιο κρασί που χρησιμοποιήθηκε για τη σάλτσα
Με πάπια ή χήνα: δυνατό κόκκινο
Με τα αλλαντικά: δυνατό κόκκινο κρασί
Με τα γλυκά: γλυκό λευκό ή ακόμη καλύτερα σαμπάνια

1 σχόλιο:

  1. Δεν τα πάω καλά με τα κρασιά αν και πολύ θα το ήθελα. Το πίνω το κρασάκι μου με μεγάλη ευχαρίστηση αλλά δεν ξέρω να το παντρεύω... Θα ακολουθήσω τις οδηγίες σου, λες να τα καταφέρω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή