Συστατικά
2 κ.σ μυρωδικά της εξοχής
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Αλάτι, Πιπέρι
1 ολόκληρη μοσχαρίσια
μπριζόλα (250-500 γραμμαρίων)
2 μεγάλα πορτομπέλο, με τη βάση τους κομμένη
Για τη μαρινάδα
2 κ.σ ελαιόλαδο
¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (προτίμησε τα μικρά που είναι για στιφάδο)
1 ½ φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
1 κ.σ τοματοπελτέ
Φλούδα από ένα πορτοκάλι
1 φύλλο δάφνης
Τρόπος μαγειρέματος
Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τα μυρωδικά σου, το σκόρδο και το αλατοπίπερι. Λιώσε τα υλικά με ένα πιρούνι
Καθάρισε την μπριζόλα σου από τα σημεία όπου υπάρχει λίπος και τρίψε τα μπαχαρικά σε όλη της την επιφάνεια
Βάλε σε ένα ρηχό τάπερ, σκέπασε και άφησε στο ψυγείο για μία ώρα
Σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι, ζέστανε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά
Πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια να μαραθούν και στη συνέχεια ρίξε όλα τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας.
Ανακάτεψε καλά και άφησε το μείγμα σου να πάρει βράση. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε τη μαρινάδα για 5 ακόμη λεπτά. Άσε στην άκρη να κρυώσει καλά
Βάλε τα μανιτάρια μαζί με την μπριζόλα σε ένα μπολ και πρόσθεσε την κρύα μαρινάδα
Γύρισε το κρέας και τα μανιτάρια αρκετές φορές να διοχετευτούν παντού τα υγρά. Άφησε στο ψυγείο για 1-2 ώρες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα
Βγάλε από το ψυγείο και άφησε τα υλικά σου να πάρουν και πάλι θερμοκρασία δωματίου
Στράγγιξε με ένα σουρωτήρι την μαρινάδα σε ένα τηγάνι και ζέστανε. Άφησε να βράσει και να δέσει. Θα μείνει περίπου η μισή ποσότητα
Ψήσε τα μανιτάρια και την μπριζόλα στη σχάρα. Θα χρειαστεί περίπου 10-15 λεπτά και για τα δύο. Απόσυρε λίγο πιο νωρίς το κρέας σου
Άφου κρυώσουν ελφρά κόψε το κρέας και τα μανιτάρια σε διαγώνιες λεπτές φέτες
Ράντισε με τη σος μαρινάδας και σέρβιρε
ΠΗΓΗ http://www.tlife.gr/default.php?pname=RecipeView&recipe_id=361&friendly_name=recipes-beefgrill&cat_id=25
ΩΡΑΙΟΤΑΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΕΡΑΣΕ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΓΙΑΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑVATAR.ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ.