Συστατικά
* 12 μεγάλες γαρίδες, μαζί με το κέλυφος
* 3 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι
* 3 φλιτζάνια λευκό, ξηρό κρασί
* 2 ώριμες τομάτες
* 2 ξερά κρεμμύδια
* 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
* 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
* Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
Ρίχνουμε τις γαρίδες σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε να βράσουν.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 6 φλιτζάνια νερό.
Όταν βράσουν καλά όλα τα υλικά, στραγγίζουμε το ζουμί τους και, αν θέλουμε, καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφήνοντας μόνο την ουρά.
Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και προσθέτουμε το άλλο κρεμμύδι, επίσης ψιλοκομμένο.
Μόλις μαραθεί, προσθέτουμε το στραγγισμένο ζωμό που βράσαμε τις γαρίδες, την τομάτα ψιλοκομμένη, λίγο αλατοπίπερο και τις γαρίδες.
Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μία βράση σε δυνατή φωτιά και κατόπιν χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.
Σιγοβράζουμε για μερικά λεπτά και κατόπιν προσθέτουμε το ρύζι και το κρασί.
Μόλις βράσει το ρύζι και πιει όλο το ζουμί, το βγάζουμε από την κατσαρόλα, το βάζουμε σε στρογγυλή φόρμα και το ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα σερβιρίσματος.
Διακοσμούμε με τις γαρίδες τοποθετημένες ολόγυρά του και σερβίρουμε, διακοσμώντας με φυλλαράκια μαϊντανού.
To αγαπώ πολύ αυτό το φαγάκι, από τα πιο νόστιμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεωργία μου πάλι δεν μπορούσα να αφήσω σχόλιο, κάποια στιγμή αποφάσισε να την βγάλεις αυτή την επαλήθευση!
Φιλιά!
Και εμένα μου αρέσει πολύ! Οι υπόλοιποι δεν το τιμούν...καλύτερα για μένα...χαχααχ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τα πιο αγαπημένα μου φαγητά! Υπέροχο!
ΑπάντησηΔιαγραφή