Συστατικά
10-15 πασχαλινά κουλουράκια
75γρ. βούτυρο λιωμένο
50 γρ. αμύγδαλα ανάλατα
400 γρ. τυρί κρέμα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Το χυμό από ένα λεμόνι
500 γρ φρέσκες φράουλες
100 γρ. ζάχαρη
1 κλωναράκι βανίλια
Τρόπος μαγειρέματος
Σπάσε ελαφρά τα κουλουράκια σε μεγάλα κομμάτια και βάλε για λίγα (2-3) λεπτά στο φούρνο στους 200oC να στεγνώσουν κι άλλο και να φύγει η υγρασία τους
Βάλε τα κουλουράκια σε ένα πολυμίξερ και τρίψε τα να γίνουν σκόνη.
Πρόσθεσε και τους ξηρούς καρπούς και χτύπησε ελαφρά να σπάσουν κι αυτοί σε κομμάτια
Σε ταψάκι με τοιχώματα που ανοίγουν ρίξε το τριμμένο κουλουράκι και το λιωμένο βούτυρο (αν δεις πως δεν αρκεί να νοτίσει όλο το τριμμένο κουλούρι, συμπλήρωσε λίγο ακόμη βούτυρο)
Στρώσε το νοτισμένο κουλούρι και πίεσε ελαφρά με ένα κουτάλι να φτιάξεις την τραγανή βάση του cheesecake
Στον κάδο του μίξερ βάλε το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο γάλα και το χυμό λεμονιού και χτύπησέ τα να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα
Στρώσε την κρέμα με μια σπάτουλα και βάλε το cheesecake σου στο ψυγείο να "σταθεί"
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίξε την ζάχαρη λίγη, λίγη. Όταν λιώσει όλη πρόσθεσε τις φράουλες ολόκληρες (καθαρισμένες) και ανακάτεψε προσεκτικά χαμηλώνοντας τη φωτιά
Άφησε τη σος φράουλα στην άκρη να κρυώσει καλά για 15 λεπτά. Ρίξε τη σος επάνω από το γλυκό και άφησε και πάλι στο ψυγείο
Ξεφόρμαρε και σέρβιρε
ΠΗΓΗ http://www.tlife.gr
Εμένα μου τα ξεπατώσανε τα κουλουράκια όλα από τη Τρίτη....θα το φτιάξω με μπισκοτάκια μάλλον!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό ΣΚ!