Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011

Γλυκό φράουλα

Συστατικά

* 1 κιλό φράουλες σφιχτές όχι πολύ μικρές
* 1 κιλό ζάχαρη
* Λίγο νερό (κάτι λιγότερο από ένα φλιτζάνι του ελληνικού καφέ)
* 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Τρόπος μαγειρέματος

Πλύνε καλά τις φράουλες και καθάρισέ τες από το κοτσάνι. Άφησέ τες σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε μια στρώση φράουλες, μία ζάχαρη και πάλι φράουλες μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σου
Ράντισε με το νερό και σκέπασε. Άφησε τις φράουλες να βγάλουν τα υγρά τους. Καλό έιναι να τις αφήσεις όλο το βράδυ
Στη συνέχεια βάλε την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις πάρει βράση κατέβασέ το από τη φωτιά. Άφησε το γλυκό να κρυώσει καλά
Ξαναβάλε την κατσαρόλα στη φωτιά να βράσει για 5-6 λεπτά, ξαφρίζοντας. Λίγο πριν το κατεβάσεις από τη φωτιά ρίξε το χυμό λεμονιού

ΠΗΓΗ http://www.tlife.gr/default.php?pname=RecipeView&recipe_id=404&friendly_name=recipes-fraoula&cat_id=23

3 σχόλια: