Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Ελαφρύ τσουρέκι



60 γρ Μαργαρίνη
1 κ.σ ζάχαρη
1 κ.σ αλάτι
225 ml γάλα σόγιας
1 φακελάκι ξερή μαγιά
550 γρ σκληρό αλεύρι
Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι


Τρόπος μαγειρέματος




Ανακάτεψε το νερό, λίγο αλεύρι και τη μαγιά σκέπασέ τον και άφησε στην άκρη για μια ώρα
Σε μεγάλη λεκάνη ανακάτεψε το αλεύρι και το ξύσμα πορτοκαλιού
Σε μίξερ χτύπα τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη
Ζέστανε ελαφρά το γάλα και ανακάτεψε τη μαγιά. Μην κάψεις το γάλα γιατί θα χαλάσει η δράση της μαγιάς
Πρόσθεσε στα στεγνά υλικά και το χυλο με τη μαγιά
Ζύμωσε στη λεκάνη καλά
Σκέπασε την λεκάνη με ένα πανί και άφησε σε ζεστό μος να φουσκώσει για 2 ώρες
Πιάσε και πάλι τη ζύμη και ξαναζύμωσε. 'Αφησε άλλη μια ώρα να φουσκώσει σκεπασμένη
Πλέξε τα τσουρέκια σου σε ό, τι σχέδιο θέλεις και άφησε πάι να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος. (Ο φούρνος με αέρα είναι ιδανικός σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία)
Άλειψε με τους κρόκους αυγών που έχεις κρατήσει, αφού τους χτυπήσεις με λίγο χλυαρό νερό
Πασπάλισε με τα αμύγδαλα
Ψήσε στους 170oC στον αέρα για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα!


ΠΗΓΗ http://www.tlife.gr

2 σχόλια: