Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011

Πασχαλινά κουλουράκια


Συστατικά


1 κιλό αλεύρι
8 αυγά
400 γρ ζάχαρη
1 φακελάκι αμμωνία
250 γραμμάρια φυτίνη
1 φλιτζάνι του καφέ γάλα
3 βανίλιες
2 κουταλιές μπεικινγκ παουντερ


Τρόπος μαγειρέματος


Ανακάτεψε τη φυτίνη με τη ζάχαρη στο μίξερ και πρόσθεσε ένα, ένα τα αυγά
Ζέστανε ελαφρά το γάλα (πρόσεχε αν το ζεστάνεις πολύ, θα χαλάσει η αμμωνία και δεν θα φουσκώσουν τα κουλουράκια) και ρίξε μέσα την αμμωνία να λιώσει
Πρόσθεσέ το γάλα με την αμμωνία και τις βανίλιες στο μείγμα σου και συνέχισε το χτύπημα
Συνέχισε το χτύπημα προσθέτοντας σιγά, σιγά και το αλεύρι στο οποίο έχεις ανακατέψει και το μπέικιν πάουντερ
Όταν το ζυμάρι είναι έτοιμο πλέκεις τα κουλουράκια σου σε κοτσίδες, στρογγυλά, κοχυλάκια και ότι άλλο θέλεις
Ψήσε στους 180oC για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να δεις να πέρνουν χρώμα


ΠΗΓΗ http://www.tlife.gr/

1 σχόλιο:

  1. Καλή Ανάσταση εύχομαι & Καλό Πάσχα
    Να περάσετε καλά

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή