Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

Πατάτες με κρεμμυδάκια και δενδρολίβανο


ΥΛΙΚΑ 

1 κιλό μικρές πατάτες
8 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
150γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
4 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο C. Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις κυδωνάτες σε 8 κομμάτια την κάθε μία.
Σε μια κατσαρόλα βάλτε νερό και αλατίστε το. Βάλτε τις πατάτες και φέρτε τις σε βρασμό. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τις για 5 λεπτά. Στραγγίξτε τις πολύ καλά.
Σε ένα ταψί βάλτε το ελαιόλαδο και ρίξτε τις πατάτες. Αφαιρέστε τα φύλλα από τα κλωναράκια δενδρολίβανου, ψιλοκόψτε τα και ρίξτε τα πάνω από τις πατάτες.
Ψήστε τις στο φούρνο για 35 λεπτά, γυρνώντας τις δύο φορές κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Στη συνέχεια ανοίξτε το φούρνο, προσθέστε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και μαγειρέψτε τις πατάτες για άλλα 15 λεπτά, ή μέχρι αποκτήσουν ωραίο χρυσό χρώμα. Όταν γίνουν, αλατοπιπερώστε τις και σερβιρετέ τις ζεστές.
Tip: - Προτού αφαιρέσετε τα φυλλαράκια από το δενδρολίβανο, βρέξτε τον με λίγο ζεστό νερό (κάτω από τη βρύση). Θα απελευθερωθεί όλο το άρωμά του.
Αλίκη Μάρα
Οινολογία- Γευσιγνωσία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου