Τις σταφίδες τις χρησιμοποιούμε κυρίως σε γλυκά στην ελληνική κουζίνα. Κάντε τη διαφορά και βάλτε τις σ’ αυτή τη σαλάτα. Θα εκπλαγείτε πόσο πολύ πάει με τα λαχανικά.
ΥΛΙΚΑ
2 φινόκιο ψιλοκομμένα
½ κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
100γρ. σταφίδες ξερές
χυμός πορτοκάλι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φακελάκι κουκουνάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγανάκι βάλτε το κουκουνάρι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά καβουρντίστε το και όταν αποκτήσει ένα ωραίο χρυσο- καφέ χρώμα αποσύρετέ το. Βάλτε τις σταφίδες σε ένα μπολ μαζί με το χυμό πορτοκάλι και λίγο ζεστό νερό, έως ότου απορροφήσουν υγρά και φουσκώσουν. Σε μία σαλατιέρα βάλτε το φινόκιο, το λάχανο, το μαϊντανό και τα κρεμμυδάκια. Στραγγίστε τις σταφίδες και προσθέστε τις κι αυτές. Βάλτε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά.
2 φινόκιο ψιλοκομμένα
½ κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
100γρ. σταφίδες ξερές
χυμός πορτοκάλι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φακελάκι κουκουνάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγανάκι βάλτε το κουκουνάρι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά καβουρντίστε το και όταν αποκτήσει ένα ωραίο χρυσο- καφέ χρώμα αποσύρετέ το. Βάλτε τις σταφίδες σε ένα μπολ μαζί με το χυμό πορτοκάλι και λίγο ζεστό νερό, έως ότου απορροφήσουν υγρά και φουσκώσουν. Σε μία σαλατιέρα βάλτε το φινόκιο, το λάχανο, το μαϊντανό και τα κρεμμυδάκια. Στραγγίστε τις σταφίδες και προσθέστε τις κι αυτές. Βάλτε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά.
Αλίκη Μάρα- Σαχίνη
Θυμάμαι παλιά που έφτιαχνα μια καροτοσαλάτα με σταφίδες και την τσακίζαμε, αυτή είναι σίγουρα πολύ πιο πλούσια, άρα πολύ πιο νόστιμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό ΣΚ!
Θα πρέπει να έχει υπέροχη γεύση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα!
πολύ ωραία σαλάτα υγιεινή και νόστιμη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Γεωργία , σούπερ η σαλάτα σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!
ΦΙΛΑΚΙΑ!!