Υλικά
Για το κέικ:
6 αυγά
2 βανίλιες
ελάχιστη σόδα
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
5 κουταλιές κακάο
3/4 κούπας τσαγιού φρέσκο βούτυρο
1 κούπα τσαγιού και 5 κουταλιές ακόμα κοσκινισμένη φαρίνα
Για τη γέμιση:
1 λίτρο πορτοκαλάδα
4 κουτελιές άνθος αραβοσίτου βανίλιας
2 κουταλιές ζάχαρη
Για το γαρνίρισμα:
3 κούπες τσαγιού ινδοκάρυδο
3 κερασάκια μαρασκίνο
1 μπαστουνάκι καραμέλας
λίγη κρέμα σαντιγύ
λίγο ζελέ φράουλα
2 σοκολατένιες ελίτσες
Προετοιμασία
Δουλεύουμε τα υλικά για το κέικ τόσο ώστε να γίνουν αφράτο μίγμα. Τοποθετούμε το μίγμα σε δύο βουτυρωμένα και αλευρωμένα ταψάκια (22 και 18 εκατοστών) ψήνοντάς τα για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Σιγοβράζουμε την πορτοκαλάδα με το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη για να γίνουν κρέμα. Χωρίζουμε στη μέση τα δύο κέικ. Απλώνουμε στη μέση κρέμα και τα ξαναενώνουμε. Δίνουμε το σχήμα χιονάνθρωπου (σώμα και κεφάλι). Αλείφουμε την επιφάνεια του με την κρέμα. Πασπαλίζουμε τον χιονάνθρωπο με το ινδοκάρυδο. Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Αφού μισοκρυώσει το βάζουμε σε κορνέ. Σχηματίζουμε με αυτό το κασκόλ στο λαιμό του χιονάνθρωπου, ένα μικρό καπέλο και τρία κουμπάκια στο σώμα του. Βάζουμε τις δύο ελίτσες για μάτια, 1 κερασάκι για μύτη, 1 κερασάκι κομμένο στη μέση για στόμα. Τοποθετούμε το μπαστουνάκι στο πλάι του κέικ και σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου