Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΑΙ ΦΑΣΟΛΙΑ





  • 400 γραμ ζυμαρικά βίδες  
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ καλαμπόκι κονσέρβα ή βρασμένο κατεψυγμένο
  • 1 φλιτζ κόκκινα φασόλια από κονσέρβα
  • 1 κουταλιά  ρίγανη
  • 150 γραμ τριμμένη γραβιέρα
  • Αλάτι 
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • Φυλλαράκια δυόσμου  
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς κελσίου. Βράζετε τις βίδες σε νερό με αλάτι για περίπου 8 λεπτά. Τις σουρώνετε και κρατάτε λίγο από το ζωμό τους. Τις μεταφέρετε σε ένα μπολ, ρίχνετε το ελαιόλαδο και τις ανακατεύετε. Τις μεταφέρετε σε ένα ταψάκι πασπαλισμένο με λίγο τυρί. Προσθέτετε το καλαμπόκι και τα φασόλια και τα ανακατεύετε απαλά για να μοιραστούν ομοιόμορφα. Ελέγχετε για αλάτι και προσθέτετε λίγο από το νερό που κρατήσατε από το βράσιμο των ζυμαρικών για να μη στεγνώσει το φαγητό κατά το ψήσιμο. Το πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και τη ρίγανη και το ψήνετε κάτω από το γκριλ για 30 λεπτά. Το σερβίρετε ζεστό με πιπέρι.

http://www.mednutrition.gr/content/view/784/131/

1 σχόλιο: