Υλικά
για το μπισκότο6 κρόκοι αυγών
50γρ ζάχαρη
3 ασπράδια αυγού
35γρ ζάχαρη
55γρ αλεύρι για κοσκίνισμα
Υλικά για την κρέμα
500ml γάλα
100γρ ζάχαρη
90γρ κόρν φλάουρ
βανίλια
5 κρόκοι αυγών
50γρ βούτυρο
Υλικά για τη μαρέγκα βανίλια
50γρ ζάχαρη άχνη
50γρ ζάχαρη κρυσταλλική
100γρ ασπράδια αυγού
βανίλια
Υλικά για το γλάσο
115γρ ζάχαρη
145γρ νερό
145γρ σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
40γρ ζεστό νερό
Εκτέλεση
Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τα 50γρ ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με τα 35γρ ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα έως ότου γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Παίρνουμε το 1/3 από τη μαρέγκα και την ανακατεύουμε με το μίγμα των κρόκων. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, σαν βροχή, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε πολύ απαλά. Απλώνουμε το μίγμα αυτό πάνω σε μια λαδόκολλα σε πάχος 1cm. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170ο C, μέχρι να χρυσαφίσει. Αποσύρουμε και αναποδογυρίζουμε σε μια άλλη σιλικόνη.Βράζουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη. Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη. Προσθέτουμε το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε. Παίρνουμε λίγο από το γάλα και το βάζουμε στους κρόκους ανακατεύοντας. Βάζουμε τους κρόκους πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνέχεια σε χαμηλή φωτιά, να «δέσει» η κρέμα. Έξω από τη φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
ΠΗΓΗ MASTER CHEF
ΑΝΤΑΠΟΔΙΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΕΙΑ ΣΟΥ,
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!