Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Ισλί...χριστουγεννιάτικη λιχουδιά από την ανατολή


Συστατικά
* Για τη ζύμη: 6 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 1/2 κ.γ αλάτι
* 4 κ.σ ζάχαρη
* 1 φλιτζάνι νερό
* 1 φλιτζάνι μαγειρικό λίπος
* 1 φλιτζάνι λάδι
* Για τη γέμιση: 2 φλιτζάνια καρύδια τριμμένα
* 2 κ.σ κανέλα
* 1 κ.σ γαρύφαλο
* 2 κ.σ ζάχαρη
* Για το σιρόπι: 2 κούπες ζάχαρη
* 2 1/2 κούπες νερό
* 1 κ.σ χυμό λεμονιού

Τρόπος μαγειρέματος
Σε μια λεκάνη ανακάτεψε όλα τα υλικά για τη ζύμη εκτός από το αλεύρι
Πρόσθεσε το αλεύρι λίγο-λίγο και ζύμωσε
Χώρισε τη ζύμη σε κομμάτια (περίπου 30)
Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα υλικά της γέμισης
Άνοιξε τη ζύμη σε φύλλα
Βάλε στο καθένα ένα κουταλάκι από τη γέμιση και δίπλωσέ τα σε τρίγωνα
Ψήσε στους 175°C για 45 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα
Εν τω μεταξύ ετοίμασε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί
Ρίξε το σιρόπι (ζεστό) πάνω από τα ζεστά ισλί

ΠΗΓΗ TLIFE

6 σχόλια:

  1. Μμμμμμ!! νόστιμα!! μοιάζουν με τα μελομακάρονα, μόνο μέλι δεν έχουν.
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απ'ο τα αγαπημένα μου γλυκα!τα προτιμώ από τα μελομακάρονα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειά σου Μαράκι μου, είναι όντως πολύ νόστιμα!!
    φιλάκια!!

    asteri, τί κάνεις; χαίρομαι που σου αρέσουν!
    φιλιά!

    Καλώς ήρθες Ειρήνη μου,και σε μένα αρέσουν πολύ!!
    φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραία! Και του χρόνου με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΕΙΑ ΣΟΥ BIG MAMA!! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΕΣΥ Ο,ΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή