Υλικά
για σαβαγιάρΚρόκοι αυγού 6τμχ
Ζάχαρη 50γρ
Ασπράδια αυγού 3τμχ
Ζάχαρη 35γρ
Αλεύρι κοσκινισμένο 55γρ
Φυστίκι αιγίνης 100γρ
Υλικά για κρέμα
Mascarpone 550γρ
Ζάχαρη άχνη 200γρ
Ασπράδια αυγού 4τμχ
Κρόκοι αυγού 4τμχ
Γάλα 250γρ
Καφέ espresso δυνατό (ή στιγμιαίο καφέ) 1 φλιτζάνι του καφέ (ή 2 κουταλιές της σούπας)
Κονιάκ 70γρ
Κακάο
Εκτέλεση
Για το σαβαγιάρ
Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τα 50γρ ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με τα 35γρ ζάχαρη συγχρόνως, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Παίρνουμε ένα μέρος από τη μαρέγκα και την ανακατεύουμε πολύ απαλά. Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής κόβουμε μικρά σαβαγιάρ. Ρίχνουμε κρυσταλλική ζάχαρη και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Για την κρέμα
Ανακατεύουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το mascarpone. Με τα ασπράδια κάνουμε μια σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε στην κρέμα. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα και προσθέτουμε τον καφέ. Αποσύρουμε, βάζουμε το μίγμα σε ένα άλλο σκεύος, προσθέτουμε το κονιάκ και βουτάμε τα σαβαγιάρ.
Για το φιστίκι.
Τρίβουμε το φιστίκι και το ρίχνουμε στην κρέμα.
Για το μαλλί της γριάς
Ανάβουμε τη μηχανή και αφήνουμε να ζεσταθεί. Ρίχνουμε λίγη ζάχαρη και μαζεύουμε το μαλλί.
Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τα 50γρ ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με τα 35γρ ζάχαρη συγχρόνως, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Παίρνουμε ένα μέρος από τη μαρέγκα και την ανακατεύουμε πολύ απαλά. Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής κόβουμε μικρά σαβαγιάρ. Ρίχνουμε κρυσταλλική ζάχαρη και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Για την κρέμα
Ανακατεύουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το mascarpone. Με τα ασπράδια κάνουμε μια σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε στην κρέμα. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα και προσθέτουμε τον καφέ. Αποσύρουμε, βάζουμε το μίγμα σε ένα άλλο σκεύος, προσθέτουμε το κονιάκ και βουτάμε τα σαβαγιάρ.
Για το φιστίκι.
Τρίβουμε το φιστίκι και το ρίχνουμε στην κρέμα.
Για το μαλλί της γριάς
Ανάβουμε τη μηχανή και αφήνουμε να ζεσταθεί. Ρίχνουμε λίγη ζάχαρη και μαζεύουμε το μαλλί.
πηγή master chef
Ενδιαφέρουσα ιδέα! Ειδικά το φυστίκι Αιγίνης.
ΑπάντησηΔιαγραφή