Θυμάσαι τη σκηνή με την Julia Roberts να παλεύει να βγάλει ένα σαλιγκάρι από το κέλυφος μπροστά στα γοητευμένα μέτια του Richard Gere. Aυτή είναι η νόστιμη και gourmet συνταγή...
Συστατικά
48 σαλιγκάρια
½ φλιτζ. τσαγιού ξίδι
10 γρ. αλεύρι
2 ποτήρια ξηρό λευκό κρασί
2 φλιτζ. τσαγιού ζωμό
1 μικρό κρεμμύδι
1 σέλερι (μόνο το μίσχο)
1 καρότο
1 ματσάκι μαϊντανό
Aλάτι, πιπέρι
4 κ.σ. ψύχα ψωμιού τριμμένη
Για τη γέμιση βουτύρου bourguignon: 250 γραμ. βούτυρο
35 γρ. κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Τρόπος μαγειρέματος
Πλύνε καλά τα σαλιγκάρια με άφθονο νερό για να καθαρίσουν
Βάλε σε μια μεγάλη λεκάνη και κάλυψε με νερό στο οποίο έχεις προσθέσει το ξίδι, λίγο αλάτι και μια πρέζα αλεύρι. Άφησε τα να μουλιάσουν για 2 ώρες
Ξέπλυνε και πάλι σε μπόλικο νερό και βάλε στην κατσαρόλα να ζεματίσεις τα σαλιγκάρια σε νερό που βράζει για 5 λεπτά
Στράγγιξε και άφησε να κρυώσουν κάτω από τρεχούμενο νερό
Βγάλε τα σαλιγκάρια από το κέλυφος και αφαίρεσε τη μαύρη "ουρά". Μην πετάξεις τα κελύφη
Βάλε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σέλερι, το καρότο και το μαϊντανό σε μια μεγάλι κατσαρόλα με το κρασί και πρόσθεσε τα σαλιγκάρια
Το νερό θα πρέπει ίσα ίσα να τα καλύπτει
Άφησε να γίνουν στο ζουμί τους για 3 ώρες σε πολύ χαμηλή φωτιά
Βράσε και τα κελύφη για μισή ώρα, στράγγιξέ τα, πλύνε τα σε κρύο νερό και στέγνωσέ τα
Ανακάτεψε όλα τα υλικά για το βούτυρο bourguignon. Θα πρέπει για να σε διευκολύνει το βούτυρο να είναι μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
Γέμισε τα κελύφη με ένα μικρό κομμάτι βούτυρο bourguignon και στη συνέχεια με ένα σαλιγκάρι
Κάλυψε και πάλι με λίγο βούτυρο και σέρβιρε
http://www.tlife.gr/default.php?pname=RecipeView&recipe_id=579&friendly_name=recipes-bourguignon&cat_id=25
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου