Συστατικά
1 φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά
1/2 φλιτζάνι άπαχο γάλα εβαπορέ
2 ασπράδια αυγών
1 αυγό ολόκληρο
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 του φλιτζανιού κακάο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 κ.γ αλάτι
4 1/2 κ.γ άνθος αραβοσίτου
1 φλιτζάνι νερό
4 1/2 φλιτζάνια raspberries (μούρα)
Κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
1 κ.γ ζάχαρη
Τρόπος μαγειρέματος
Σε ένα μπολ ανακάτεψε το γάλα με τα ασπράδια και το ολόκληρο αυγό. Συμπλήρωσε το αλεύρι, και το 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι και ανακάτεψε καλά
Σκέπασε τη ζύμη και άφησε στο ψυγείο για μία ώρα
Σε ένα μικρό αντικολλητικό σκεύος ανακάτεψε το άνθος αραβοσίτου με την υπόλοιπη ζάχαρη
Βάλε το νερό και τα φρούτα σου - κρατώντας ένα φλιτζάνι - σε ένα μπλέντερ και λιώσε να γίνουν ένας πουρές
Πρόσθεσε τον πουρέ στο άνθος αραβοσίτου και βάλε το σκεύος να πάρει βράση ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα σου. Μετάφερε σε ένα μπολ και αφού κρυώσει άφησε στο ψυγείο
Βάλε ελάχιστο βούτυρο ή ελαιόλαδο σε σπέρι σε ρηχό αντικολλητικό τηγάνι και ζέστανε. Πρόσθεσε λίγη λίγη, 3 κ.σ. περίπου, την ζύμη για κρέπες και περίστρεψε το τηγάνι να κάνεις μια κρούστα
Συνέχισε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη
Βάλε σε κάθε κρέπα 2 κ.σ. από την κρέμα σου και δίπλωσέ τες. Σέρβιρε με την κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί και τα φρούτα που έχεις κρατήσει
http://www.tlife.gr/default.php?pname=RecipeView&recipe_id=511&friendly_name=recipes-crepeschoco&cat_id=106
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου