Μπορεί τα σουτζουκάκια να έχουν το... προσωνύμιο Σμυρνέικα όμως το debate για την κανέλα στη συνταγή τους έδινε και έπαιρνε στην ταινία του Τάσου Μπουλμέτη. Δοκίμασε παραδοσιακά, πεντανόστιμα, κυμινάτα σουτζουκάκια όπως τα ετοίμαζαν και στην γλυκιά Πολίτικη Κουζίνα!
Συστατικά
350-400 γρ ψωμί
500 γρ βοδινό κιμά
500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ.γ κύμινο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ κ.γ πιπέρι
Αλάτι
1 κ.σ ξίδι
8 ώριμες ντομάτες τριμμένες
Λίγη ζάχαρη
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 αυγά
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Τρόπος μαγειρέματος
Μούλιασε το ψωμί και κράτησε μόνο την ψύχα
Ζύμωσε τον κιμά με το ψωμί, τα αυγά, το κύμινο, το αλάτι, τον μαϊντανό, το πιπέρι, το ξίδι και το ελαιόλαδο
Πλάσε μικρά σουτζουκάκια (μακρόστενα σαν δακτυλάκια και ελαφρώς πιο παχιά στο κέντρο) και
αλεύρωσέ τα
Σε αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο τηγάνισε τα σουτζουκάκια και άφησέ τα σε μια πιατέλα
Σε μέτρια κατσαρόλα σόταρε το κρεμμύδι και πρόσθεσε την νομάτα. Αλατοπιπέρωσε
Πρόσθεσε τα σουτζουκάκια και χαμήλωσε τη φωτιά. Ψήσε μέχρι να δέσει η σάλτσα
Σέρβιρε με ρύζι ή πουρέ πατάτας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου