Συστατικά
5 αυγά
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 γιαούρτι πρόβειο (300 γρ.)
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 κ.γ. baking powder
Λίγο ελαιόλαδο
Για το σιρόπι: 6 φλιτζάνια νερό
5 φλιτζάνια ζάχαρη
Τρόπος μαγειρέματος
Βάλε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ να αφρατέψουν
Στο μεταξύ ανακάτεψε το αλεύρι με το baking powder και το σιμιγδάλι
Πρόσθεσε στο μείγμα με τα αυγά το γιαούρτι και συνέχισε το χτύπημα
Στη συνέχεια συμπλήρωσε σιγά, σιγά το αλεύρι με το σιμιγδάλι μέχρι να το πάρει όλο η ζύμη
Στρώσε τη ζύμη σε ταψάκι και ψήσε στους 170οC για 45 περίπου λεπτά. Θα δεις να παίρνει χρυσαφένιο χρώμα στην επιφάνειά του
Για το σιρόπι βάλε το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα
Φρόντισε να αποσύρεις το σιρόπι από τι φωτιά μόλις πάρει βράση (γύρω στα τέσσερα λεπτά)
Σιρόπιασε το γλυκό ζεστό και άφησε λίγο να πιει το σιρόπι και να κρυώσει
Σέρβιρε με μια μπάλα παγωτό καϊμάκι ή βανίλια
Αχ!!!!! Κάτι τέτοια με φάγανε, αλλά τα έφαγα και το ευχαριστήθηκα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι όχι μόνο με παγωτό (ντοντουρμά προτιμώ), αλλά και με γλάσσο σοκολάτας από πάνω.
Το δικό μου κομμάτι με παγωτό καϊμάκι παρακαλώ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια, καλή σου μέρα!
Λατρεμένο ρεβανί!Με μπόλικο σιροπάκι!!!!Τι μου κάνεις τέτοια ώρα!!!Καλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΕΙΑ ΣΟΥ ΔΥΣΠΙΣΤΕ!!!ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕ ΓΛΑΣΣΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ Η ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΥ!!!
ΦΙΛΑΚΙΑ!!
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ!!!