Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011

Γρανίτα από λεμόνι


Συστατικά
125 γρ. ζάχαρη
1/2 λίτρο και κάτι νερό
3 λεμόνια (το ξύσμα και το χυμό τους)
1 λεμόνι σε ροδέλες για διακόσμηση




Τρόπος μαγειρέματος


Ζέστανε ελαφρώς το νερό σε μια κατσαρόλα και πρόσθεσε τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Ανακάτεψε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και άφησε να βράσει για 5 λεπτά
Πρόσθεσε και το χυμό λεμονιού και άφησε το μείγμα σου να κρυώσει
Στράγγιξε να φύγει το ξύσμα λεμονιού και βάλε σε μεταλλικό μπολ και στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες να μην πήξει τελείως
Βγάλε τη γρανίτα και χτύπησέ τη στο μπλέντερ να αφρατέψει και ξαναβάλε στην κατάψυξη
Κάνε το ίδιο 2-3 φορές για να μην κάνει κρυσταλλάκια η γρανίτα σου και να είναι απαλή
Σέρβιρε, αφού αφήσει για λίγο το μπολ εκτός κατάψυξης για να μπορείς να βγάλεις μπάλες γρανίτας
Γάρνιρε με ροδέλες λεμονιού και φυλλαράκια μέντας




http://www.tlife.gr/default.php?pname=RecipeView&recipe_id=536&friendly_name=recipes-lemongranita&cat_id=23

2 σχόλια:

  1. αγαπημένη γεύση...
    δροσερή και καλοκαιρινή...
    χίλιες φορές καλύτερη από τα παγωτά...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΕΙΑ ΣΟΥ!!!
    ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΤΑ ΠΑΓΩΤΑ

    ΦΙΛΑΚΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή