Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Πιτάκια τηγανητά με γέμιση μους κοτόπουλου

Συστατικά


Για το φύλλο: 


1 κιλό αλεύρι
1 μικρό κρασοπότηρο λάδι
1 μικρό κρασοπότηρο γάλα ή τσικουδιά
½ αβγό


Γέμιση Μους Κοτόπουλο: 


1 στήθος κοτόπουλου ψιλοκομμένο
Μανιτάρια ψιλοκομμένα
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ασπράδι αβγού
Θυμάρι
Μαϊντανό
Δυόσμο


Τρόπος μαγειρέματος


Για το φύλλο: Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνουμε μια ελαστική ζύμη
Ανοίγουμε το φύλλο σε μηχανή για ζυμαρικά ή με τον πλάστη
Γέμιση Μους Κοτόπουλο: Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, προθέτουμε ένα ασπράδι αβγού και ομογενοποιούμε στο μπλέντερ
Στη συνέχεια, σοτάρουμε σ’ ένα τηγάνι το κρεμμύδι με τα μανιτάρια και προσθέτουμε το μείγμα του κοτόπουλου και τα μυρωδικά
Αφού σοταριστεί καλά, ξαναπερνάμε το μείγμα από το μπλέντερ.
Κόβουμε σε ομοιόμορφα τετράγωνα, γεμίζουμε με γέμιση της αρεσκείας μας στο μισό φύλλο και διπλώνουμε
Πιέζουμε περιφερειακά το φύλλο με το δάχτυλό μας, γυρνώντας τις άκρες προς τα μέσα
Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά, όταν ροδίσουν καλά, τα αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί


http://www.tlife.gr/default.php?pname=RecipeView&recipe_id=472&friendly_name=recipes-pitakia&cat_id=86

2 σχόλια:

  1. Θα μπορούσαν να μπουν και στον φούρνο, αλλά τηγανητά, σίγουρα θα είναι πιό νόστιμα.

    ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΔΥΣΠΙΣΤΕ!!
    ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ!!


    ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή