Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Ρολάκια κοτόπουλο με σπανάκι και παρμεζάνα



Συστατικά


300 γρ φρέσκο σπανάκι
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1/2 κ.σ μπούκοβο
2 κ.σ ελαιόλαδο
1/4 του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
1/3 του φλιτζανιού λιαστές ντομάτες
Βασλάμικο ξίδι
4 κοτολέτες κοτόπουλου (περίπου 120 γρ. η κάθε μία)
1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου


Τρόπος μαγειρέματος


Σε ένα βαθύ τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο - μπορείς να βάλεις και μια ιδέα βούτυρο - βάλε το σπανάκι να ψηθεί γυρίζοντάς το με μια τσιμπίδα
Σύντομα το σπανάκι θα μαραθεί και θα μείνει μόλις το 1/3 της αρχικής ποσότητας. Αλατοπιπέρωσε και άσε στην άκρη σε ένα μπολ
Στο μεταξύ ανακάτεψε το κρεμμύδι με το σκόρδο και το μπούκοβο, 1 κ.σ ελαιόλαδο και 1 κ.σ νερό σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά
Σόταρε το μείγμα σου μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι σου, χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε το σκεύος και άσε να ψηθεί, ανακατεύοντας άλλη μια φορά. Άφησε για 3 περίπου λεπτά

Αφού μαλακώσει το κρεμμύδι πρόσθεσέ το στο μπόλ με το σπανάκι, συμπληρώνοντας και την τριμμένη παρμεζάνα
Βάλε τις λιαστές ντομάτες για μερικά λεπτά σε καυτό νερό να μαλακώσουν και λιώσε τις μαζί με λίγο μπαλσάμικο ξίδι ώστε να πάρεις μια ομοιόμορφη πάστα
Άπλωσε την πάστα λιαστής ντομάτας στην εσωτερική πλευρά του κοτόπουλου
Στη συνέχεια μοίρασε το μείγμα με το σπανάκι και το τυρί και τύλιξε την κοτολέτα σε ρολάκια στηρίζοντάς τα με μια οδοντογλυφίδα
Βάλε τα ρολάκια στο τηγάνι με 1 κ.σ λάδι και ψήσε σε μέτρια φωτιά να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές για περίπου 10 λεπτά
Πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλο και σκέπασε αφήνοντας το φαγητό σου να ψηθεί για κάτι περισσότερο από 5 λεπτά
Αφού ψηθούν όλα τα υλικά μαζί για 7 λεπτά αφαίρεσε τα ρολάκια και εξακολούθησε να βράζεις το ζωμό για να δέσει και να γίνει μια φίνα σάλτσα
Κόψε τα ρολάκια διαγώνια και σέρβιρε με τη σος και διάφορα φρέσκα λαχανικά




http://www.tlife.gr/default.php?

1 σχόλιο: