Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

Βελούδινο σορμπέ φράουλα





Συστατικά


300 γρ. ώριμες φράουλες
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
3 κ.σ λεμόνι
3 κ.σ βότκα


Τρόπος μαγειρέματος


Πλύνε τις φράουλες και καθάρισέ τες καλά
Σε ένα νερό που έχεις ζεστάνε ελαφρά, ώστε να είναι χλυαρό, διάλυσε τη ζάχαρη και βάλε το μείγμα στη φωτιά να γίνει σιρόπι
Μόλις πάρει μια βράση κλείσε το μάτι και άφησε το κατσαρολάκι να συνεχίσει να βράζει
Λιώσε σε ένα μπλέντερ τις φράουλες, το λεμόνι και τη βότκα, προσθέτοντας τη μισή ποσότητα από το σιρόπι
Αφού γίνουν όλα τα υλικά σου ένα ομοιόμορφο μείγμα πρόσθεσε το υπόλοιπο σιρόπι και ανακάτεψε καλά
Το μείγμα είναι έτοιμο για την κατάψυξη. Ιδανικά θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσεις ειδική παγωτομηχανή
Αν δεν έχεις φυσικά, απλά φρόντισε να ανακατεύεις συχνά πυκνά (ανά 1- 1/2 ώρα) μέχρι να πήξει καλά




http://www.tlife.gr/default.php?pname=RecipeView&recipe_id=448&friendly_name=recipes-sorbestrawberry&cat_id=23

1 σχόλιο:

  1. Σορμπέ Φράουλας με κόκκινο κρασί - http://food-isimo.blogspot.com/2011/06/blog-post_13.html

    delicious!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή