Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Πανετόνε! Το κεκάκι από την Ιταλία



3 κρόκους αυγών
3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι φραγκοστάφιλα (βουτηγμένα σε ζεστό νερό επί 1 ώρα)
2 πορτοκάλια με τη φλούδα του ξυσμένη
2 κ.γ. κρεμόριο
1 1/2 κ.γ. baking soda
Ζάχαρη άχνη


Τρόπος μαγειρέματος


Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC
Βουτύρωσε και αλεύρωσε ελαφρά μια βαθιά φόρμα κέικ ή ειδική φόρμα πανετόνε από καουτσούκ
Χτύπησε στο μίξερ το βούτυρο, τα αυγά και τους κρόκους να αφρατέψουν
Αντικατάστησε το σύρμα στο μίξερ με το εξάρτημα για ζύμωμα και με το μίξερ σε λειτουργία πρόσθεσε τη μισή ποσότητα αλευριού
Συμπλήρωσε και τη μισή ποσότητα γάλα και συνέχισε το χτύπημα για περίπου 1 λεπτό

Στη συνέχεια πρόσθεσε και το υπόλοιπο αλεύρι και το γάλα και ζύμωσε καλα μέχρι να γίνει η ζύμη ομοιόμορφη και να μην κολλάει στα τοιχώματα
Γύρισε τη ζύμη σε ελαρφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και πρόσθεσε τα φραγκοστάφιλα (αφού τα στραγγίξεις), το ξύσμα του πορτοκαλιού, το κρεμόριο και την baking soda και ζύμωσε να ανακατευτούν με τη ζύμη για 5-10 λεπτά
Βάλε τη ζύμη στη φόρμα και ψήσε για 35-45 λεπτά. Να μην αφήνει η ζύμη ίχνη σε ένα ξύλινο καλαμάκι που βυθίζεις σε αυτή
Αφού κρυώσει το πανετόνε καλά, βάλε σε μια μεγάλη σακούλα με αρκετή ζάχαρη άχνη και ταρακούνησε το κείκ να καλυφθεί καλά

ΠΗΓΗ TLIFE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου