Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα



Συστατικά


½ φλιτζάνι βούτυρο
½ φλιτζάνι ζάχαρη
Τον κρόκο από 1 μεγάλο αυγό
1 βανίλια
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
Αλάτι στη μύτη του κουταλιού


ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ: 


3 κ.σ ζεστό νερό
2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη αχνή
Χρώματα ζαχαροπλαστικής της επιλογής σου


Τρόπος μαγειρέματος


Προθέρμανε το φούρνο στους 250 C
Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπα στο μίξε το βούτυρο να μαλακώσει και πρόσθεσε τη ζάχαρη

Πρόσθεσε και τον κρόκο του αυγού και στη συνέχεια τη βανίλια
Πρόσθεσε λίγο, λίγο το αλεύρι και το αλάτι και ανακάτεψε να ομογενοποιηθεί το μείγμα
Άνοιξε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και κόψε με κουπάτ τα μπισκότα σε διάφορα σχέδια
Ψήσε για 15 με 20 λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ καφέ χρώμα
Άφησε τα μπισκότα να κρυώσουν πριν τα διακοσμήσεις
Βάλε το γλάσο σου σε ένα κορνέ και κάνε ότι σχέδια θέλεις
Ρίξε μερικές σταγόνες από το χρώμα ζαχαροπλαστικής σε ένα μέρος από το γλάσο για να φτιάξεις χρωματιστά μπισκότα


http://www.tlife.gr/default.php?pname=RecipeView&recipe_id=277&friendly_name=recipes-biscuits&cat_id=132

2 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφα είναι! Και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και του χρόνου τα έφτιαξες υπέροχα τα μπισκοτάκια.Καλές γιορτές να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή