Συστατικά
* ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ: 2/3 του φλιτζανιού τριμμένο digestive
* 2 κ.σ βούτυρο, λιωμένο
* 5 κ.γ ζάχαρη
* ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ: 3 αυγά, χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
* 1/4 του φλιτζανιού νερό Συν 1 κ.σ. νερό ξεχωριστά
* 1 φλιτζάνι ζάχαρη χωρισμένη σε δύο μέρη
* 1/8 κ.γ αλάτι
* 1/8 κ.γ κρεμόριο
* 1 πακέτο (250γρ) τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
* 1-1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
* 300 γρ raspberries σε κονσέρβα
Τρόπος μαγειρέματος
Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τα μπισκότα, το βούτυρο και τη ζάχαρη. Αφού νοτίσει καλά το τριμμένο μπισκότο άπλωσε το σε ένα στρογγυλό ταψάκι ελαφρώς βουτυρωμένο και πίεσε καλά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
Στο μεταξύ σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ανακάτεψε τους κρόκους αυγών, το 1/4 του φλιτζανιού νερό, το μισό φλιτζάνι ζάχαρη και το αλάτι.
Βάλε το σκεύος σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει το μείγμα μια παχύρευστη κρέμα που να στέκεται στο πίσω μέρος ενός κουταλιού
Παράλληλα ετοίμασε ένα μεγάλο μπολ με μπόλικο πάγο και τοποθέτησε γρήγορα μέσα την κρέμα με τους κρόκους να κρυώσουν καλά.
Στη συνέχεια σε άλλο αντικολλητικό σκεύος βάλε τα ασπράδια, το κρεμόριο και το υπόλοιπο νερό με τη ζάχαρη.
Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποίησε ένα φορητό μίξερ προκειμένου να χτυπήσεις γρήγορα τα υλικά σου.
Πρέπει να κατεβάσεις το μείγμα από τη φωτιά όταν φτάσει στους 160oC
Δοκίμασε αν αντέχεις με το δάκτυλο βυθισμένο στο μείγμα για 5 δεύτερα
Μετάφερε το μείγμα σε ένα άλλο μπολ και χτύπησε πάλι με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα να αφρατέψει.
Χτύπησε σε ένα μπολ και το τυρί κρέμα να γίνει αφράτο και πρόσθεσε σταδιακά το μείγμα των κρόκων
Στη συνέχεια πρόσθεσε ανακτεύοντας με μια σπάτουλα την σαντιγί και στο τέλος το μείγμα με τα ασπράδια.
Στράγγιξε τα raspberries και κράτησε 3 κ.σ από το χυμό τους. Λιώσε τη μισή ποσότητα σε ένα μπολ μαζί με τη μια κουταλιά χυμό και άσε το υπόλοιπο στην άκρη.
Άπλωσε το ένα τρίτο της κρέμας επάνω στη βάση με το μπισκότο και από πάνω άπλωσε το μισό μείγα του λιωμένου raspberry.
Συνέχισε την ίδια διαδικασία τελειώνοντας την κρέμα και τα λιωμένα raspberries.
Στόλισε το γλυκό σου με τα φρουτάκια που έχεις κρατήσει στην άκρη και ράντισε με τον υπόλοιπο χυμό. Σκέπασε και άφησε στο ψυγείο για 5 ώρες περίπου να σφίξει.
Άφησε 15 λεπτά εκτός ψυγείου και σέρβιρε.
ΠΗΓΗ http://www.tlife.gr/default.php?pname=RecipeView&recipe_id=443&friendly_name=recipes-raspberries&cat_id=106
Σαν cheesecake δηλαδή πρέπει να γίνεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται υπέροχο!
Καλή βδομάδα Γεωργία μου!
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΛΕΝΑ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!
ΦΙΛΙΑ!!
με ωραία δροσερό γλυκάκι ξεκινά η εβδομάδα,μμμμμμ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή εβδομάδα