Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

Γαριδοσαλάτα

Υλικά για 4 άτομα

1/2 κιλό γαρίδες
Πατάτες
4 αυγά
1 μαρούλι
Κάπαρη
Μαϊντανός
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Ξίδι

Εκτέλεση
Πλένετε τις γαρίδες, τις καθαρίζετε από το κεφάλι τους και τις βράζετε για 15 λεπτά περίπου μαζί με ξύδι και αλάτι. Καθαρίζετε 2 μικρές πατάτες, τις κόβετε σε κύβους και τις βράζετε σε σιγανή φωτιά προσέχοντας να μην παραβράσουν και λιώσουν.
Βράζετε και τα αυγά και αφού κρυώσουν τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζετε σε μια σαλατιέρα μαζί με λίγη κάπαρη, το μαρούλι κομμένο και τις γαρίδες.
Τέλος προσθέτετε αλάτι, ξύδι και τέσσερις κουταλιές λάδι. Ανακατεύετε και πασπαλίζετε τη γαριδοσαλάτα με φουντίτσες από μαϊντανό. 

Θρεπτική αξία ανά μερίδα: 306 θερμίδες και 8.3γρ λιπαρά

Γράφει: Γιαννιτσοπούλου Kάλλια, Kλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

ΠΗΓΗ http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=14857

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου